2007-07-10

Ägget är löst men inte gåtan

Den goda vitlökssåsen från igår är ännu godare idag, ännu vitlökigare. När jag strosade omkring i affärer på lunchen fick jag gå helt själv, folk flydde utan att jag öppnade munnen.
Har haft en diskussion hurusom ägg ska förvaras i kyl eller rumstemp. På ÖB står kartongerna ute på golvet så då kan väl min lilla kartong stå vid mitt skrivbord några timmar innan jag ska hem? Ställer jag dom i lunchrummets kyl glömmer jag dom. Men alla säger att dom MÅSTE stå i kylen.
Jävvla höns säger jag, lite risker får man väl ta här i världen.
Nästa fråga jag inte ställde var: vem kom först, hönan eller det där ängsligt lufttemperaturkänsliga ägget?
Men så är jag också en hårdkokt typ.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hm. Blir inte äggen MER än rumstempererade av att ligga under hönan? De ligger väl lite där innan man köper dem? Om man köper den snälla varianten i alla fall. Eller? Är det i så fall farligt att äta alla ägg? För att de varit till och med kroppsvarma? Äsch. Vi måste våga leva farligt! Ha äggen framme! Låt oss tro på godheten i världen!

E på N

X sa...

Så tänkte jag också. Och när jag skrev att alla sa så, så var det en tant som jobbade på Ica och så en kompis till mej. Överdriver jag på nåt vis? Nu oroar jag mej för kycklingfileerna som legat i kylen på tining i tolv timmar. Kommer jag att dö av kycklingbakterier. Mycket skit med kyckling och ägg.