Jag är ett mjölkgeni
Kom hem nyss. Jublade så det rasslade i väggarna: SEMESTER!!!! Nu har jag lugnat ner mej något, bryggt kaffe och packat upp allt jag hade med mej från stan: bunkrat grönsaker, kycklingfiléer och annat smått och gott. Kom på en skitbra idé när det gäller mjölk. (Intressant va?) Jag använder bara en skvätt mjölk till gröten varje dag. Måste kasta massa mjölk som jag inte gör av med. MEN, som Tony Irving sa, men jag har kommit på en lösning. Ni vet såna där minitetror man får på restaurang ibland till kaffet, kaffemjölk. Hittade en påse med ett gäng såna på Konsum, dom håller till november. Oöppnade naturligtvis, dumsnutar. Och EN enda sån liten tetra är precis lagom till en portion gröt. OCH 1,5 procents fett, vilket är helt okej i det här läget. Är jag inte genial?
Nu är mina närmaste planer att klippa gräsmattan. Gräset är så högt att en vuxen älg kan ligga i vila ostört och nästan osynlig i det. (var fick jag den vuxna älgen ifrån? kanske för att hornen kan liknas vid en kal buske. eller nåt.) Och jag vill inte ha vuxna älgar sovandes i min gräsmatta.
Å guuud, nu ska jag pyssla, greja och njuta. Jag älskar hela världen just nu, allt och alla. Utom det grymma.
2 kommentarer:
Det är i sanning ett problem med färskvaror som inte hinner att ta slut innan sista-datum.
Därför bjuder jag på ett smart mjölktips:
Frys ner i lagom mängder, typ en deciliter eller så.
Tina upp vid behov.
Nackdelen är att det tar lite lång tid att tina upp.
Men vem har bråttom på semestern?
EttSemesterTipsFrån
//R
Smart! Men du, kan man inte frysa in mjölk i istärningsboxen? Då går det snabbare att tina kanske. Om man nu har bråttom. Vilket jag inte har, om jag tänker efter, men fortfarande känner jag mej uppstressad à la jobbvardag. Nu ska jag andas djupt och fint.
Skicka en kommentar